Bazaar Rakyat

Pembangunan di sekitar Bandar Putra Permai. Kongsi pandangan, pendapat dan pengalaman anda disini

Bazaar Rakyat

Postby idx » 25 Sep 2009, 01:47

Hi..

Bazaar Rakyat ni dah 2,3 kali bertukar pengurusan..tapi nampaknya masih macam tu juga..Sangat merugikan kemudahan yang dibina tidak dieksploitasi dengan berkesan..

Jom bagi cadangan camne nak hidupkan bazaar rakyat yang nampaknya hidup segan mati tak mahu...so, my opinion is:

- Rumah kedai 2 tingkat sebelah Bazaar Rakyat perlu dibuka oleh owner untuk menggalakkan kedatangan pengunjung.
- Buat satu event yang melibatkan pihak media TV3, NTV7 etc, sekali pun cukup untuk memperkenalkan kawasan tu..once orang dah kenal, dah senang.
- ....lain-lain dijemput tambah
idx
Ketua Taman
 
Posts: 198
Joined: 16 Sep 2009, 22:17
Location: Bandar Putra Permai





Re: Bazaar Rakyat

Postby leinda » 16 Dec 2009, 13:57

The main problem is the access road to the bazar rakyat from the main road quite tricky. Waiting for the GIANT to be completed.
leinda
Baru Pindah
 
Posts: 1
Joined: 16 Dec 2009, 13:50





Re: Bazaar Rakyat

Postby pilotHans » 07 Jan 2010, 00:40

been there...dead area.....karaoke to die for , u know what i mean.....

if only the pakatan do some ceramah here, would help the locals........kate tolong rakyat.......so they need to do something here......i really feel pity to the hawkers here...ive been there like once or two times only........reason , i'm not staying at alam santuary or that side, im staying at this side of the road :lol:
pilotHans
Penduduk Senior
 
Posts: 66
Joined: 07 Jan 2010, 00:03





Re: Bazaar Rakyat

Postby idx » 08 Jan 2010, 08:39

yes, good ideas...

Last time i've seen their banner & buntings near Serdang and Bangi that space rental is only RM8..hope can bring more hawkers&attract more visitors.but meaningless i think until all the shops nearby open up.

Restoran Al Permai Maju nearby also close already replaced with another mamak/nasi kandar restoran..let see how long they can stay there..huhu
idx
Ketua Taman
 
Posts: 198
Joined: 16 Sep 2009, 22:17
Location: Bandar Putra Permai





Re: Bazaar Rakyat

Postby nangct » 10 Jan 2010, 16:16

Need to encourage favorite and popular food stall open here, sometime people willing to travel because of food. Once Bazaar Rakyat able to capture crowds, others stall will come to open their business.

Also I foreseen insufficient parking in this area and shop lots around Bazaar Rakyat too quite and no activity.
nangct
Baru Pindah
 
Posts: 3
Joined: 10 Jan 2010, 16:09





Re: Bazaar Rakyat

Postby airul » 11 Jan 2010, 08:01

Sabtu malam lepas, sy & famili jenjalan ke Bazar Rakyat. Semakin bertambah peniaga di sana. Cuma pada hemat sy, peniaga tak sepatutnya berniaga barang yang sama. Manakala peniaga kecil makanan, ruang tempat makan tak cukup..

Potensi memang ada, cuma promosi boleh dikatakan 'tiada langsung'.... moga pihak pengurusan bazar rakyat lebih proaktif bagi menyampaikan maklumat 'keberadaan bazar rakyat' kepada warga penduduk di putra permai.

Kita semua pun patut support jika mahu bazar rakyat ini 'maju', iye tak? :-)
airul
Baru Pindah
 
Posts: 2
Joined: 17 Dec 2009, 09:05





Re: Bazaar Rakyat

Postby idx » 11 Jan 2010, 09:49

Harap ada wakil pengurusan Bazaar Rakyat PKPS yang baca cadangan pengguna disini..

btw saya suka makan di restoran depan Bazaar Rakyat menghadap bazaar (tak ingat nama) sebab ada Roti Canai & harga boleh tahan..maybe the only kedai yg masih bertahan di Permai Square since open..
idx
Ketua Taman
 
Posts: 198
Joined: 16 Sep 2009, 22:17
Location: Bandar Putra Permai





Re: Bazaar Rakyat

Postby idx » 20 Jan 2010, 23:27

HI,

Malam nie saya luangkan masa dinner dgn anak2 kat TY Restaurant depan Bazaar Rakyat..memang kami biasa makan kat situ sebab restoran tu shj yang sentiasa buka sejak dari dulu sehingga sekarang. Restoran lain di kawasan spt Selera Abah kekadang buka kekadang tutup..

Di Bazaar Rakyat nampak ada sebuah Bas Persiaran & 2 biji van Persiaran singgah..ak pasti sama ada parking jer atau ada bawa penumpang..tak berminat nak ushar sebab dah lewat malam & spt biasa karaoke menyakitkan telinga..

Di shoplot corner tu rupanya dah ada pejabat NAHRIM dibuka..maybe cawangan/jabatan tertentu dipindahkan dari HQ diorg dekat tepi jalan ke Tmn. U& Seri Kembangan. Saya rasa ini petanda yg baik, diharap akan dapat menarik kedai-kedai lain disitu untuk mula jalankan perniagaan masing-masing.

Then dah ada jugak outlet Ramly Burger kat situ..kalau korang nak carik roti2 burger boleh laa cari kat situ..

btw di TY Restoran ada roti canai..hargapun berpatutan..
idx
Ketua Taman
 
Posts: 198
Joined: 16 Sep 2009, 22:17
Location: Bandar Putra Permai





Re: Bazaar Rakyat

Postby kayzen » 21 Jan 2010, 22:01

went to bazaar rakyat once.. long time ago.. the karaoke was very irritating........ it disturbs the customer who wants to enjoy their dinner there..
kayzen
Penduduk Biasa
 
Posts: 30
Joined: 05 Jan 2010, 18:04





Re: Bazaar Rakyat

Postby idx » 10 Feb 2010, 22:14

Image

Image

View Putra permai from Bazaar Rakyat

Image

Image
idx
Ketua Taman
 
Posts: 198
Joined: 16 Sep 2009, 22:17
Location: Bandar Putra Permai





Next

Return to Pembangunan & Hartanah

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest